Za “Zlatnu sovu” uslove ispunjava 48 rukopisa

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Kultura

Na konkurs za književnu nagradu “Zlatna sova” za najbolji neobjavljeni roman za 2018. godinu Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske stiglo je 48 rukopisa koji ispunjavaju uslove, rekao je portparol Zavoda Dejan Kerleta.

Kerleta je naveo da će rukopisi već od sutra biti u rukama članova žirija koji će o odluci javnost upoznati do 15. juna, kada je rok za proglašenje najboljih romana za ovu godinu.

On je naveo da je predsjednik žirija ovogodišnje “Zlatne sove” Sanja Macura sa Filološkog fakulteta banjalučkog Univerziteta, a članovi su Vladan Bartula sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i književnik Ranko Risojević, jedan od dosadašnjih dobitnika ove nagrade.

Kerleta je podsjetio da prva književna nagrada obuhvata plaketu za najbolji roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM, kao i 100 primjeraka odštampanog romana.

Prema njegovim riječima, druga nagrada je objavljivanje romana u tiražu od 500 primjeraka, te autorski honorar u iznosu od 1.000 KM, kao i 100 primjeraka romana, a treća nagrada je objavljivanje romana u tiražu od 500 primjeraka, autorski honorar u iznosu od 500 KM, kao i 100 primjeraka romana.

Kerleta je podsjetio da je do 30. marta otvoren konkurs “Sovica” za najbolju dječiju knjigu.

“Pravo učešća na konkursu za izbor najbolje neobjavljene knjige za djecu imaju svi autori koji pišu i stvaraju na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis, pod uslovom da rukopis knjige za djecu nije nikada ranije objavljen, kako na srpskom, tako ni na drugom jeziku”, pojasnio je on.

Kerleta je dodao da književna nagrada “Sovica” obuhvata plaketu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 1.000 primjeraka, autorski honorar u iznosu od 1.000 KM i 10 primjeraka knjige.

Prema njegovim riječima, odluku o najboljoj neobjavljenoj knjizi za djecu, te dobitniku nagrade “Sovica”, stručni žiri donijeće do 29. juna.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.