Pale: Otvorena izložba italijanskog stripa „Alan Ford“ (FOTO)

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

U organizaciji i realizaciji ambasade Italije u BiH večeras je u Kulturnom centru Pale otvorena izložba italijanskog stripa „Alan Ford“  koja je dio projekta „Putujuće izložbe“, povodom 60. godišnjice Rimskih ugovora.

Ambasador Italije u BiH Nikolo Minasi istakao je da se dogovor o ovoj izložbi u Palama desio nakon njegove prve posjete Palama i susretom sa načelnikom opštine kada mu je obećao da ovu izložbu odvesti u Pale.

„Ova izložba pokazuje koliko smo bliski i da postoje prijateljstva između naše dvije zemlje i koliki mi možemo biti prijatelji“, istakao je Minasi.

On je rekao da će ova izložba biti predstavljena u čitavoj BiH, te da su krenuli od najbližeg Grada Sarajevu, a to su Pale.

„Mi izložbu želimo predstaviti u svim mjestima i ovom prilikom želim pozvati sve građane Pala da sarađuju sa nama u svim kulturnim aktivnostima i da ih posjećuju. Većina naših kulturnih aktivnosti se održava u Sarajevu“, rekao je Minasi.

Minasi je podsjetio da je ova izložba već predstavljena u Lukavici, te da Ambasada Italije sarađuje sa „Mrežom mira“.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović podsjetio je da je ovo druga posjeta ambasadora Italije u BiH Palama, te da se prva posjeta zasnivala na dobrom radnom sastanku i posjeti određenih znamenitosti u Palama.

„Tada smo dogovorili da napravimo nešto interesantno u Palama u saradnji sa ambasadom Italije u BiH, i došli smo na ideju da to bude izložba stripa ‘Alana Forda’ koji je čuvani italijanski strip, a kojeg su naši narodni čitali na čitavom prostoru bivše Jugoslavije“, istakao je Jugović.

On je naglasio da će se saradnja između ambasade Italije u BiH i opštine Pale nastaviti i u budućnosti.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.