Čitaoci će imati kvalitetan prostor

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Kultura

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac najavljuje da će biti nastavljeno njeno uređenje, te da je neophodno opremanje prostora za čitaoce i zamjena rasvjetnih uređaja.

Biblioteka je u prošloj godini obogatila fond sa 3.600 novih knjiga, od kojih su 2.700 pokloni, a ostatak obavezni primjerci ili su kupljene.

“Knjižni fond je na nivou od 118.000 naslova, s obzirom na to da smo ove godine radili redovnu reviziju i dio knjiga je zbog dotrajalosti morao biti otpisan”, navodi Nataša Kulašinac za Srnu.

Ona napominje da je 2018. godina bila uspješna, učlanilo se 4.030 korisnika, među kojima oko 2.500 djece, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine.

Nataša Kulašinac napominje da je posebno važno istaći dobru saradnju koja je ostvarena sa ambasadama Ruske Federacije i Srbije.

“Možemo izdvojiti i promocije knjiga Bogdana Stevanovića Blogdana, Vanje Bulića, Snežane Radojičić i uspješno predstavljanje na Sajmu knjiga u Beogradu”, napominje ona.

Od izdavačke produkcije posebno je važno objavljivanje bibliofilskog izdanja knjige Dare Sekulić Od grada do brda, knjige Četiri slike traže pisca, te sedam novih audio-knjiga.

Biblioteka ima dobru saradnju sa Ombdusmanom za dječija prava, Udruženjem roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”, te Studijom za kreativno pisanje, scensku produkciju i režiju “Teatrolog”.

Nataša Kulašinac posebno navodi da Biblioteka ima vlastitu produkciju audio-knjiga, te da je uspostavljena saradnja sa Bibliotekom za slijepa lica iz Beograda, pa su putem razmjene dobili dvadeset novih naslova u fondu.

“Zahvaljujući sredstvima dobijenim putem projekta od Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara, u prethodnoj godini smo kupili nove zastakljene vitrine za stare i rijetke knjige i legate”, navodi ona.

Biblioteka je kupila i opremu koja je neophodna za prelazak na automatsku pozajmicu i server za digitalizovanu građu.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.