Udruženje žena “Viktorija” Pale organizovalo uličnu akciju “SVE JEDNAKE, SVE VIDLJIVE”

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Udruženje žena “Viktorija” Pale povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, a u sklopu 16. dana aktivizma organizovalo je u saradnji sa fondacijom Cure i aktivistkinjma Crvenog krsta Pale uličnu akciju “SVE JEDNAKE, SVE VIDLJIVE.”

Ovom uličnom akcijom koja je prvi put organizovana na Palama želimo da skrenemo pažnju na ovaj veliki problem. Nažalost svake godine nasilje nad ženama i djevojčicama je u porastu” istakla je Predsjednica udruženja Mladenka Santrač.

Prema podacima posljednjeg istrživanja o rasprostranjenosti i karakteristikama nasilja prema ženama u BiH, 47,3 % ispitanih žena u RS je tokom svog života doživjelo neki oblik nasilja od 15. godine pa na dalje, što je izuzetno visok procenat.

”Mi želimo da apelujemo na žene i djevojčice  da ne trpe nasilje i da im poručimo da nisu same!” dodaje Santrač.

Udruženje žena ”Viktorija” registrovano u martu ove godine, te pored cilja borba protiv nasilja nas ženama, udruženje se bavi i drugim ciljevima kao što su:

1. podizanje kvaliteta života građanki kroz povećanje učešća žena u društvenim procesima i politici;

2. jačanje žena na selu;

3. žensko i socijalno preduzetništvo;

4. obuke žena, informisanje i edukacija;

5.  organizovanje kulturnih, sportskih i humanitarnih aktivnosti;

6. ekologija i zaštita životne sredine.

Udruženje je do sad organizovalo mnogobrojne radionice za žene u skladu sa ciljevima udruženja.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.