Svečano otvorena manifestacija “Zdrava porodica – uspješna zajednica”(FOTO)

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Povodom međunarodnog Dana porodice u organizaciji „Kluba ideja“ i Osnovne škole „Pale“, a uz podršku roditelja i učenika OŠ „Pale“, građanstva opštine, organizacija „World Vision“, i „Mreža“, juče je svečano otvorena četvorodnevna manifestacija „Zdrava porodica- uspješna zajednica“, koja obuhvata niz raznovrsnih aktivnosti.

Svečano otvaranje manifestacije upriličeno je ispred OŠ „Pale“, nakon čega su održane zajedničke radionice roditelja i učenika pod sloganom „Svi smo složna porodica“, a u okviru čega su pravljeni razni ukrasni predmeti dekupaž tehnikom.

Direktor OŠ „Pale“ Aleksandar Rajić podsjetio je da je ova manifestacija počela prije 3 godine pod sloganom „Kad se naše ruke slože“, kada je OŠ „Pale“ uz pomoć UNDPI-a, predsjednika RS i opštine Pale uspjela da obnovi fasadu i stolariju na objektu škole.

„Sada je ovo već tradicionalna manifestacija i ove godine smo je malo proširili. Uspjeli smo na naše veliko zadovoljstvo da animiramo izuzetno veliki broj ljudi“, rekao je Rajić i dodao da se u okviru ove četvorodnevne manifestacije organizuje nekoliko akcija.

„ Preko 60 majki se prijavilo za pravljenje domaćih kolača, više od 30 očeva se dobrovoljno prijavilo da preko ljetnjeg raspusta uređuje unutrašnjost školskog objekta, a pored toga, roditelji donatori i nevladine organizacije su nam donirale dosta materijala za izradu dječijih proizvoda koje su oni  danas

Izrađivali zajednos a svojim roditeljima i nastavnicima“, istakao je Rajić.

On je naglasiod a će se proizvodi danas napravljeni prodavati u srijedu na šetalištu od 15:00 časova i u četvrtak od 17:00 časova pred dječiju Donatorsku žurku.

„Dječija donatorska žurka je predviđena od 18:00 do 20:00 časova i tu je predviđeno dosta iznenađenja, i još uvijek neću reći ko je gost iznenađenja“, rekao je Rajić.

On kaže da će se donatorskim sredstvima koja se prikupe u narednim danima okrečiti škola jer to nije učinjeno 12 godina, nabaviti pedagoška i metodička učila za kabinetsku nastavu, te formirati produženi boravak i rekonstruisati mokri čvor.

Rajić je istakao da se ova manifestacija organizuje sa ciljem pomoći školi i zaokruživanja uspješne zajednice između škole, roditelja i učenika koji treba da bude u centru pažnje.

„Mi sami kao škola bez uspješne saradnje sa porodicom kao sonovnom ćelijom društva ne možemo mnogo toga postići. Kada imamo uspješnu saranju, onda smo na pravom putu i radimo svoj posao i vaspitanja, i obrazovanja“, kaže Rajić.

Učenica OŠ „Pale“ Tara Samardžić kaže da je danas u okviru radionice napravila razne narukvice i ukrasne predmete izrađene dekupaž tehnikom, kako bi učestvovala u prodajnoj donatorskoj izložbi svoje škole.

„Mislim da je ovo jako važna manifestacija, jer je ovo lijepa prilika da se roditelji druže i zbliže sa svojom djecom, a nadam se da ćemo tako zaraditi i dosta novca i obnoviti našu školu koja će poslije biti dosta lepša“, naglasila je Samardžić.

U okviru drugog dana manifestacije održaće se prodajna izložba dječijih radova i domaćih kolača na šetalištu uz prisustvo roditelja i građanstva, a u 17:00 časova u prostorijama OŠ „Pale“ održaće se javna tribina na temu „Značaj saradnje porodice i škole za dobrobit djeteta“.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.