Sokolac: Bez struje tridesetak sela

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Na području opštine Sokolac zbog snježnog nevremena bez napona je 28 trafostanica, odnosno oko tridesetak sela.

Tehnički rukovodilac u elektrodistributivnoj radnoj jedinici Sokolac Bojan Knežević rekao je Srni da je bez struje od sinoć od 22.00 časa ostalo više od 14 sela na deset-kilovoltnom dalekovodu Kaljina, od Pustosela do krajnje tačke dalekovoda Bare, Vrhovine i Poretak.

Na deset-kilovoltnom dalekovodu Sokolovići bez struje je tokom noći ostalo deset sela od Kusača do krajnje tačke – sela Bereg.

Na dijelu dalekovoda Novo Selo bez napona su četiri trafostanice, odnosno sela Berkovići, Palež, Vrapci i Donje Babine.

Knežević je istakao da je do ovih prekida došlo zbog pada drveća na elektrovodove pod težinom mokrog snijega u šumovitim predjelima i da otklanjanje kvarova ide sporo zbog viskog snijega i neprohodnosti lokalnih puteva na tim područjima.

Prema njegovim riječima, svi kavrovi se ne mogu otkloniti tokom dana, iako su ekipe od ranih jutarnjih časova na terenu.

Stručni Saradnik za lokalne puteve opštine Sokolac Milanko Dobrilović rekao je da su u gradskom naselju očišćene saobraćajnice prvog reda prioriteta, te da će ostale ulice i lokalni putevi biti očišćeni tokom dana.

On je naveo da su mašine za održavanje puteva upućene prema centrima deset seoskih mjesnih zajednica, gdje je od juče palo i više od 40 centimetara novog snijega. Prema podacimama Civilne zaštite, u centru Sokoca palo je 28 centimetara novog snijega.

U centru opštine očišćene su saobraćajnice prvog prioriteta, dok će sa ostalih snijeg biti uklonjen tokom dana.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.