Šeranić: U toku marta preseljenje odjeljenja u bolnicu “Srbija”

Izvor: nezavisne

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Istočno Sarajevo

 Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da u toku marta očekuje preseljenje odjeljenja iz stare bolnice u Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Tokom današnje posjete Bolnici “Srbija”, Šeranić je naglasio da ona ima potencijal za razvoj što se pokazalo kroz saradnju sa Olimpijskim centrom “Jahorina” u nedavnoj akciji preventivnih mamografskih pregleda, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

“Nova Bolnica sa novom opremom i novim rukovodstom daje nam mogućnost da za zdravstvene radnike i pacijente obezbijedimo novi početak. Upravo zahvaljujući blizini Jahorine može se razmišljati u pravcu razvoja dnevne hirurgije, ali i drugih usluga”, istakao je Šeranić.

On je rekao da će stara dugovanja biti rješavana sukcesivno, kada bude određen model ne samo za ovu nego i druge ustanove u Republici Srpskoj.

“U tom smislu, inicijative, dobra rješenja i unapređenje poslovanja očekujem od svih rukovodilaca zdravstvenih ustanova”, poručio je Šeranić.

Šeranić se danas u Istočnom Sarajevu sastao i sa predstavnicima sindikata ove zdravstvene ustanove, te predstavnicima izvođača radova izgradnje nove Bolnice i timom za sprovođenje projekta izgradnje i preseljenja odjeljenja u novu Bolnicu.

Vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija informisao je ministra da se naknade za radnike koje ne proizilaze iz plate iz ove godine redovno islaćuju i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju finansijskog poslovanja.

Šešlija je izrazio potrebu da Bolnica uspostavi saradnju sa drugim zdravstvenim ustanovama, naročito u domenu podrške eminentnih stručnjaka i edukacije za mlade ljekare u Bolnici “Srbija”.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.