“Romanijaputevi” izabrani za rekonstrukciju tunela Kalovita brda

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić rekao je Srni da je preduzeće “Romanijaputevi” Sokolac izabrano za izvođača radova na rekonstrukciji tunela Kalovita brda u opštini Pale čija je vrijednost investicije 1.461.000 KM.

On očekuje da do kraja ove ili početkom naredne sedmice bude potpisan ugovor sa izvođačem radova, nakon čega bi se pristupilo realizaciji projekta.

“Nadamo se da će rekonstrukcija biti završena prije početka zimske sezone, što znači da bi radovi trajali dva do tri mjeseca”, naveo je Nešić.

Na području grada Istočno Sarajevo, preduzeće “Putevi Republike Srpske” provelo je i tenderski postupak za izgranju dva kružna toka u opštini Istočno Novo Sarajevo, a ove sedmice bi trebalo da bude potpisan ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem.

Nešić je naveo da je pri kraju procedura pribavljanja građevinske dozvole, te da očekuje da radovi počnu u drugoj polovini avgusta.

Prema njegovim riječima, sproveden je i tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju kružnog toka na Rebrovcu u Banjaluci.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske odobrila preduzeću “Putevi Republike Srpske” kreditno zaduženje u iznosu od 32 miliona KM za završetak putnih pravaca Kotor Varoš-Kneževo, Bronzani Majdan-Stratinska, rekonstrukciju puta u Crnjelovu na području Bijeljine i puta Podgradci-Mrakovica.

“U toku je izbor banke, koja će nas pratiti sa kreditnim zaduženjem da bi se mogli završiti ovi prutni pravci. Sa radovima ćemo početi ove, a naredne godine je planiran završetak radova”, istakao je Nešić.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.