Realizovana prva inkluzivna „eko“ radionica projekta „Druženje- Diskriminacija=JEDNAKOST/ faza III Promocija inkluzije među učenicima Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža“

Izvor: naturais.ba

Objavio:

trebevic.net

- prije 7 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: naturais.ba

Tema radionice je bila izrada ukrasnih predmeta na bazi ekoloških materijala. Radionica je organizovana primjenom inkluzivnog pristupa koji podrazumjeva zajednički rad omladine, srednjoškolca i osoba sa posebnim potrebama uz profesionalni nadzor i podršku angažovanog stručnjaka realizaciju tematskih radionica.

Upotrebom ekološkog materijala uz primjenu posebne tehnike rada kreirani su „eko“ podmetači i korpice od novina, koje će biti izložene u okviru „Zelenog bazara“ na samom kraju projekta.

U okviru implementacije projekta „Druženje- Diskriminacija=JEDNAKOST/ faza III Promocija inkluzije među učenicima Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža“ ukupno će se realizovati četiri „eko“ inkluzivne radionice. Cilj održavanja inkluzivnih radionica jeste da se podigne nivo ekološke svijesti o zaštiti životne sredine, ali i nivo svijesti mladih o značaju uključivanja osoba sa posebnim potrebama u redovne društvene aktivnosti.

Osnovni cilj projekta jeste doprinijeti uvođenju UN ciljeva održivog razvoja jačanjem socijalne integracije osoba sa posebnim potrebama i promovisanjem inkluzivnog pristupa u srednjim školama u Istočnom Sarajevu kroz organizovanje „eko“ aktivnosti.

Implementacija projektnih aktivnosti traje do 0ktobra mjeseca 2018. godine.

Projekat se realizuje uz pomoć grant sredstava dobivenih preko SEEDLING programa Regionalnog centra za okoliš za Centralnu i IstočnuEvropu. Ovaj program finansira Austrijska razvojna agencija(ADA).

Koordinator projekta je Omladinska organizacija „Natura“ Istočno Sarajevo, dok su partneri na projektu Udruženje djece i roditelja „Vratite nam osmjeh “ iz Istočnog Novog Sarajeva i JU SC „Istočna Ilidža“.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.