Ratni komandanti pozvali građane da masovno izađu na referendum o Danu Republike

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Predstavnici Udruženja “Čast otadžbine” pozvali su građane da 25. septembra masovno izađu na referendum o Danu Republike.

Poziv su uputili general Dušan Kovačević, ekspert za bezbjednost Jovan Šipovac, komandant specijalne jedinice Drinskog korpusa “Vukovi sa Drine” Milan Jolović “Legenda” i ratni komandat Specijalnog odreda sa Ilidže Branislav Okuka “Crni”.

Penzionisani general Kovačević rekao je da referendum nije stranačko već pitanje opstanka Republike Srpske i Srba na ovim prostorima.

Prema njegovim riječima, bošnjačka inteligencija, sudstvo i institucije godinama neprekidno rade na ukidanju i devastaciji Republike Srpske, a referendum predstavlja najvažniju prepreku da se zaustave ti napadi.

“Srbi u BiH neće moći živjeti ukoliko ne bude Republike Srpske. Jedan od američkih advokata iz Haga rekao mi je da uslov da Srbi žive u BiH jeste da postoji Repubika Srpska. Građani treba da izađu na referendum i potvrde da je 9. januar Dan Republike čime branimo sebe i pravo na život i otadžbinu”, poručio je Kovačević.

Šipovac je ocijenio da nikad nije bilo više globalnih i regionalnih bezbjednosnih izazova.

On je naglasio da se na region Balkana reflektuju kriza u Ukrajini, smirivanje rata u Siriji, promjene spoljnopolitičke orijentacije Turske, jačanje Kine i njenog ekonomskog uticaja, kao i jačanje moći Rusije.

Smirivanjem krize u Siriji vratiće se islamski ratnici – vehabije u mjesta iz kojih su otišli. Dobili nalog iz Rake ili se odluče da samostalno djeluju, oni su faktor koji može da nastavi aktivnosti na našem terenu“, rekao je Šipovac.

Prema njegovim riječima, terorizam i migrantska kriza su alati u rukama moćnih država da destabilizuju male i zavisne države, te ih dovede u podređen položaj da moraju da slušaju evroatlantističku politiku.

Jolović je pozvao građane na jedinstvo u vrijeme kada se ponovo čuju prijetnje ratnih komandanata takozvane Armije BiH o tome kako će doći do nestanka Republike Srpske čime se ponovo želi destabilizovati region.

Okuka je izrazio zadovoljstvo što je večeras u društvu ratnih komandanata iz vojske i policije koji su se okupili u udruženju da bi bili na usluzi otadžbini.

Organizujemo tribine da svima pokažemo da ne treba da se plašimo i da smo svoji na svome, te da uvijek možemo biti spremni odgovoriti onima koji ne žele dobro Republici Srpskoj”, poručio je Okuka.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da mu je čast biti među ljudima koji su dali lični doprinos za stvaranje i odbranu Republike Srpske, te čuti njihovo mišljenje o značaju referenduma koji je zakazan za 25. septembar.

Prisutnima je pročitana i poruka predsjednika Udruženja “Čast otadžbine” i komandanta Hercegovačkog korpusa generala Rodoljuba Anđića.

Anđić je istakao da heroji, koji su dali živote za Republiku Srpsku, ne smiju biti zaboravljeni, te da referendum predstavlja jedini način odbrane dostojanstva i volje naroda.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.