Promovisano 175 diplomaca, 45 mastera i 19 magistara nauka Filozofskog fakulteta u Palama

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

U okviru obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo u Palama, danas je održana promocija diplomiranih studenata, mastera i magistara nauka.

Promovisano je ukupno 175 svršenih studenata prvog ciklusa studija, 45 mastera i 19 magistara nauka.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo Draga Mastilović istakao je da je Filozofski fakultet od skromnih početaka 1994. godine izrastao u jednog nastavnog i naučnog diva na kojem studira oko 2.000 studenata, i na kojem je zaposleno 150 nastavnika i saradnika.

„Na našem fakultetu imamo 17 studijskih programa, a u toku su i aktivnosti na licenciranju studija za Francuski jezik i svjetsku književnost, koji bi bio kompatibilan sa programom jednog od najstarijih evropskih univerziteta u Poateju. Plan je da to budu prve zajedničke diplome“, rekao je Mastilović.

On je naglasio da Filozofski fakultet današnjoj promocijom započinje manifestaciju Dani Filozofskog fakulteta koja obuhvata niz dešavanja.

„Dani Filozofskog fakuletat su praznik za fakultet, Univerzitet Istočno Sarajevo, Pale, Istočno Sarajevo i istočni dio Republike Srpske“, naglasio je Mastilović.

Mastilović je istakao da se puno radi na međunarodnoj afirmaciji fakulteta i Univerziteta.

„Nastojimo da omogućimo našim studentima da odu u prestižne evropske univerzitete. Puno radimo na razmjeni nastavnika. Danas su nam prisutni gosti iz Voroženja i iz Rumunije“, rekao je Mastilović i naglasio da je cilj Filozofskog fakulteta međunarodna afirmacija i prepoznatiljivost.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić rekao je da je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj studenata koji su završili fakultet, kao i to da je Filozofski fakultet najveći po broju studenata i studijskih grupa.

On je istakao da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu danas obaviješten da je uvršten u krug univerziteta koji mogu da koriste međunarodni znak i grb izvrsnosti u istraživanju.

„Mi ćemo to sada koristiti na svim zvaničnim dokumentima, tako da ćemo biti prepoznatljivi kao oni univerziteti koji se bave istraživačkim radom i koji imaju rezultate“, naglasio je Grujić i dodao da svi oni Univerziteti koji do 2020. godine ne budu imali ovaj sertifikat, neće moći biti univerziteti već praktično visoke škole.

Kao najbolji studenti generacije danas su nagrađene Marijana Dragičević, sa studijskog programa matematika i računarstvo, koja je siplomirala sa prosječnom ocjenom 9,89. Druga po uspjehu je Damjana Trifković, sa studijskog programa razredna nastava i prosječnom ocjenom 9,86, a treća je Milica Bošković sa studijskog programa matemati i fizika i prosječnom ocjenom 9,84.

Student generacije Marijana Dragičević rekla je da je bilo potrebno mnogo rada i truda da bi postigla uspjeh.

„Ne postoje granice za ono što želimo i rad se definitivno isplati“, naglasila je Dragičević i dodala da želi dalje da se usavršava u naučnoj oblasti koju je izabrala, zbog čega je upisala master studije.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.