Prihvaćen zahtjev Vukovića i Gradske uprave

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i Odbor Narodne skupštine za boračku i invalidsku zaštitu jednoglasno su usvojili inicijativu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića i Gradske uprave da datum obilježavanja egzodusa Srba iz Sarajeva, 16. mart, bude uvršten u kalendar obilježavanja događaja koje organizuje Odbor Vlade Srpske.

Predstavnici Grada Istočno Sarajevo obaviješteni su da je na sjednici Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za boračku i invalidsku zaštitu, održanoj 22. marta, jednoglasno usvojena ova inicijativa, te da je Odbor Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova juče jednoglasno usvojio ovaj zahtjev, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Vuković ističe da je ovakva odluka očekivana i da ne zna zašto ovaj događaj nije ranije uvršen u kalendar važnih događaja na nivou Republike Srpske i zašto je to do sada prolazilo nezapaženo.

“Grad Istočno Sarajevo i gradske opštine imaju sposobnost da organizuju obilježavanje egzodusa sarajevskih Srba, što smo na lokalnom novou i činili, ali karakter i razmjere ovog događaja nesumnjivo ukazuju na potrebu da se obilježavanje organizuje na najvišem nivou”, rekao je Vuković.

On naglašava da je neophodno podsjećati na istinu o odbrambeno-oslobodilačkom ratu i njegovati tekovine Republike Srpske.

“Ovaj događaj ima veoma važno mjesto u novijoj srpskoj istoriji i u tom smislu izražavam zahvalnost ministru rada i boračko-invalidske zaštite Milenku Savanoviću i svim članovima Odbora koji su prihvatili našu inicijativu”, ističe Vuković.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva posebno je zahvalio predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, koji je pokazao veliko razumijevanje za ovu inicijativu i podržao ove zahtjeve.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.
  1. Posebna počast treba da se oda ljudima koji su napustili svoja vjekovna ognjišta da bi živeli u Republicu Srpskoj, a ne pod tuđinskom vlašću.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.