Pale: Završena jednomjesečna manifestacija posvećena Svjetskom Danu knjige

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Šetnjom paljanskim ulicama sa poučnim porukama, druženjem sa građanima Pala i razmjenjivanjem knjiga, danas je završena jednomjesečna kulturna manifestacija Srednjoškolskog centra Pale „Dani knjige“ posvećena Svjetskom Danu knjige.

Profesor srpskog jezika i književnosti i predsjednik Aktiva profesora srpskog jezika i književnosti u SŠC „Pale“ Dijana Granić kaže da je manifestacija započeta 23. Aprila, na Svjetski Dan knjige, a da se danas završava kada je Dan pismenosti Sveti Ćirilo i Metodije.

„U okviru ove manifestacije učenici Srednjoškolskog centra Pale posjetili su sve osnovne škole sa područja opštine Pale, sve vrtiće i Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama ‘Sunce’, gdje su održali radionice i poklonili jedni drugima knjige“, istakla je Granić i dodala da su u okviru ove škole održane 4 radionice i dva konkursa.

„Konkursi su se odnosili na pisanje literarnih radova i danas ćemo proglasiti pobjednike tog konkursa, a veliki broj radova je pristigao na ocjenjivanje. Ohrabrujuće je koliko su učenici bili zainteresovani za pisanje literarnih radova i učestvovanje u organizaciji same manifestacije. Svi su željeli da daju svoj doprinos i da učestvuju ili u radionicama ili u završnim aktivnostima“, naglasila je Granić.

Učenica 3. razreda Gimnazije i predjesnik Savjeta učenika u SŠC „Pale“ Sara Gluhović istakla je da je manifestacija protekla u najboljem redu, a prvenstveno zbog toga što su svi učenici imali priliku da učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima koje je obuhvatala manfestacija.

„Bilo je izuzetno zanimljivo posjetiti osnovne škole i vrtiće u Palama, jer su nas djeca impresionirala svojim znanjem o čitanju i značaju čitanja. Koliko smo mi njih animirali da zavole knjige i čitanje, tako su i oni nama pokazali koliko radosti i sreće pronalaze u tome i koliko im to znači“, rekla je Gluhović i dodala da su učenici danas šetali sa transparentima na kojima su ispisane mudre misli znamenitih ljudi, a koje se tiču značaja knjige i čitanja.

„Takođe, imali smo i transparente sa dosjetkama naših učenika koji su pobjedili na konkursu za najbolju dosjetku u vezi sa knjigom“, rekla je Gluhović.

Ona je izrazila nadu da će u današnjem druženju sa građanima Pala prikupiti veliki broj knjiga kako bi obogatili biblioteku svoje škole, ali i biblioteke drugih škola u Palama, te da će se ova manifestacija nastaviti i sljedeće godine, jer je ova protekla jako uspješno.

Cilj ove jednomjsečne manifestacije bio je da se obogati fond biblioteke SŠC „Pale“ i ostalih škola sa područja ove opštine, te da se ljudima ukaže na značaj knjige i čitanja.

Manifestacija je organizovana od strane Srednjškolskog centra Pale, Aktiva savjeta učenika SŠC „Pale“ i Aktiva profesora srpskog jezika i književnosti SŠC „Pale“, a uz podršku NVO „World Vision“.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.