Otvorena Poliklinika u koju je uloženo osam miliona KM

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović danas su u Istočnom Sarajevu svečano otvorili Polikliniku u sastavu ove bolnice.

Dodik je rekao na svečanosti da je izgradnja Poliklinike velika pobjeda i izrazio zadovoljstvo što je Vlada Republike Srpske u izgradnju, reorganizaciju, adaptaciju i opremanje zdravstvene ustanove uložila osam miliona KM.

Predsjednik Srpske rekao je da će ukupno u Bolnicu u Istočnom Sarajevu biti uloženo 55 miliona KM.

“Nastavljamo dinamikom koju smo predvidjeli i uskoro očekujemo otvaranje ovog zdravstvenog centra”, rekao je Dodik.

Bogdanić je rekao da je građanima Sarajevsko-romanijske regije danas na upotrebu predata Poliklinika, te najavio završetak radova na Bolnici u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da su radovi u Istočnom Sarajevu samo dio investicija u zdravstveni sistem Republike Srpske, te naveo da se investira i u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, kao i da počinju radovi na bolnici u Doboju.

“Sve ovo imamo zahvaljujući opredjeljenju predsjednika Dodika da se ulože sredstva u obnavljanje devastiranog zdravstva”, dodao je Bogdanić.

Direktor Bolnice u Istočnom Sarajevu Goran Todorović izrazio je zahvalnost predsjedniku Dodiku, Vladi Republike Srpske i visokim zvaničnicima Srpske bez kojih, kako je naglasio, ne bi bilo Poliklinike.

“Danas našem narodu predajemo na upotrebu objekat kojeg se ne bi postidjele ni bogatije zemlje od naše”, rekao je Todorović.

Otvaranju Poliklinike su prisustvovali i ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, predstavnici lokalnih vlasti, poslanici u parlamentima Republike Srpske i BiH sa ovog područja.

Objekat je opremljen najsavremenijom opremom, čime su stvoreni svi uslovi da počne sa radom punim kapacitetom.

Poliklinika će biti funkcionalno povezana sa novim objektom Bolnice Istočno Sarajevo, koji je u izgradnji i čiji je obilazak planiran u okviru ove svečanosti.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.