Opštini Istočni Stari Grad dodijeljena sredstva za izgradnju cestovne infrastrukture

Izvor: opstinaisg.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Ministar Ismir Jusko, u ime Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, a na osnovu Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, u periodu od 12. do 14. septembra u Sarajevu potpisao je sporazume o prenosu sredstava kapitalnog granta namijenjenih za finansiranje pripreme i izgradnje putne infrastrukture.

Potpisani su sporazumi sa opštinom Istočni Stari Grad i drugim opštinama iz cijele Bosne i Hercegovine kao i gradom Bijeljina u ukupnom iznosu od 2.110.000,00 KM.

Načelnik Opšine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović potpisao je navedeni Sporazum kojim su ovoj opštini dodijeljena sredstava u iznosu od 450.000 KM za rekonstrukciju dijela regionalne ceste R446(650) RS/FBiH (Vraca2) Zlatište do granice RS/FBiH (Knjeginjac).

Dodijeljena sredstva su kao što je navedeno namijenjena za izgradnju infrastrukture koja je jedan od prioriteta razvoja Opštine Istočni Stari Grad koji će za sobom povući i unaprijeđenje i poboljšanje uslova za dalji privredni razvoj, naročito turizam koji je okosnica razvoja Opštine Istočni Stari Grad.

Ministarstvo je na ovaj način još jednom iskazalo svoju podršku izgradnji putne infrastrukture bh. opšina.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.