Omladinski centar i teretane na otvorenom- najvažniji projekti Omladinskog savjeta Istočna Ilidža

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Adaptacija prostorija Omladinskog centra i postavljanje teretane na otvorenom dva su najvažnija projekta koja je u proteklih nekoliko godina realizovao Omladinski savjet Istočna Ilidža, izjavila je predsjednik ove organizacije Mateja Elez.

srna

Elezova je Srni rekla da je uz finansijsku pomoć “SHL fondacije” od jedne, kako kaže, obične kancelarije napravljen i opremljen funkcionalan Omladinski centar u punom smislu te riječi.

“Prostoriju našeg centra mogu da koriste sve nevladine organizacije sa područja Istočnog Sarajeva, koje nemaju svoj prostor i koje nisu u mogućnosti da ga finansiraju, te svi mladi ljudi koji žele da se sklone sa ulice i ne žele vrijeme da provode u kafićima”, navela je Elezova.

Ona je dodala da je prostorija Omladinskog centra namijenjena i za učenje, ali i za slobodne aktivnosti kao što je gledanje filmova.

Elezova je napomenula da je postavljanje teretane na otvorenom sa solarnim panelom kod sportske dvorane u Kasindolu, drugi izuzetno značajan projekat koji je finansirala fondacija “Mozaik”.

Prema njenim riječima, ovim projektom mladima iz Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva stavljena je na raspolaganje funkcionalna i besplatna teretana.

Ona je dodala da je Omladinski savjet realizacijom ova dva projekta želio da se na neki način zahvali opštini Istočna Ilidža za podršku i finansiranje dosadašnjih aktivnosti.

Govoreći o ostalim aktivnostima, Elezova je rekla da devet članova Omladinskog savjeta djeluje na osnovu omladinske politike, kojom se nastoji poboljšati položaj mladih na teritoriji Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva.

“Najčešće su to aktivnosti kroz radionice o temama nasilje, droga, alkoholizam, značaj porodice, zatim razne ekološke akcije, te druge aktivnosti kojima se nastoji razviti pravilna svijest kod mladih ljudi”, istakla je Elezova.

Ona je rekla da će Omladinski savjet i u ovoj godini aplicirati za još nekoliko sličnih projekata, koji će biti od koristi mladima na ovom području.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.
  1. Fondacija Mozaik je kroz program Omladinske banke finansirala projekat neformalnoj grupi mladih – a ne Omladinskom savjetu Istočna Ilidža – bilo bi lijepo da se ne izvrću činjenice i ne pripisuju zasluge.
    Naravno, moguće i provjeriti navode..

Ostavite komentar

Your email address will not be published.