OC „Jahorina“: Besplatno skijanje za osnovce i srednjoškolce sa područja opštine Pale

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić potpisao je danas, sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem, ugovor o besplatnom skijanju i korišćenju skijališta OC „Jahorina“ od strane svih osnovaca i srednjoškolaca sa područja opštine Pale u predstojećoj zimskoj sezoni.

Ljevnaić je istakao da je to jedna od najvažnijih odluka koju je Olimpijski centar donio.

„Smatramo da na taj način podstičemo društvenu odgovornost, podstičemo djecu da se vrate sportu te da stiču zdrave navike“, naglasio je Ljevnaić i dodao da su djeca rasla gledajući na Jahorinu, ali da zbog cijene ski pasa i druge opreme nisu imali mogućnosti da se bave skijanjem.

„Od danas oni neće imati taj problem, a imaće priliku da rastu na Jahorini. Mislim da ćemo u budućnosti stvoriti i nekog svjetskog prvaka, upravo zbog toga što ćemo onima koji su tu rođeni i koji tu žive, omogućiti da koriste ovu planinu besplatno“, izjavio je Ljevnaić.

On je rekao da opština Pale preuzima odgovornost da će organizovati prevoz djece na planinu, kao i odgovorno lice koje je zaduženo za brigu o djeci.

„Nema ograničenog broja djece na planini kao ni dana kada će dolaziti. Nama je želja da ih dođe što više, i jako nam je bitna njihova bezbjednost na stazi. Kada neko od odgovornih lica dovede djecu na planinu, oni moraju imati fluorescentne prsluke i zaštitne kacige kako bi bili bezbjedni, a to je jako velika odgovornost“, kaže Ljevnaić.

Ljevnaić je rekao da će se ski pas za svako dijete koje na spisku, taj dan po dolasku na planinu preuzimati od Olimpijskog centra, i vraćati odmah po završenom skijanju tog dana zbog mogućih zloupotreba.

Takođe je rekao da će se u ovoj sezoni po prvi put organizovati i ski vrtić i poligon za obuku djece.

„Mi smo se fokusirali i na najmlađe kako bi stvorili odlične uslove i za njih. Jer je i na svjetskom nivou sve manji broj djece skijaša, pa iz tog razloga mi preduzimamo sve poteze i mjere da vratimo djecu na planinu“, kaže Ljevnaić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović se zahvalio OC „Jahorina“ na odluci da djeci sa područja opštine Pale pokloni besplatno skijanje u toku predstojeće sezone.

„To je velika stvar. Ja kao predstavnik lokalne zajednice želim da se zahvalim u ime svih građana Pala, svih roditelja te djece, te u svoje lično ime“, istakao je Jugović.

Takođe je dodao da je OC „Jahorina“ ovim gestom pokazao želju da na Jahorinu dovede klijantelu počevši od domaće pa do klijentele iz cijele regije.

Ako dijete sa područja opštine Pale na skijanje dolazi sa roditeljima, takođe ima mogućnost besplatnog skijanja, dovoljni je da se taj dan obrate nadležnim licima iz opštine Pale koji će ih uvrstiti u spisak.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.
  1. Sta su kriva djeca iz Lukavice? Oni ne trebaju biti skijasi, ne trebaju da provode vrijeme na snijegu, planini i na skijama? Zasto samo djeca sa Pala?

    1. Pa sta ako je Jahorina na Palama kada samo djeca iz I.Ilidze i I.N.Sarajeva dolaze još od 96 sa školom skijanja na Jahorinu dok se to ne može reći za Paljansku decu. ..

Ostavite komentar

Your email address will not be published.