Obavještenje građanima o mjerama za vrijeme posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije na području Policijske uprave Istočno Sarajevo

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Policijska uprava Istočno Sarajevo, u petak 21. septembra 2018. godine, preduzeće najviši stepen mjera bezbjednosti, povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Republici Srpskoj, kako bi ova posjeta protekla u najboljem redu.

S tim u vezi, navedeniog dana, u sklopu mjera bezbjednosti, u vremenskim intervalima od 12:00 do 15:00 časova, u vrijeme dolaska i odlaska ruske delegacije, biće povremeno zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila, i to: na dijelu magistralnog puta M – 18, dionica raskrsnica Kula do raskrsnice ulice Ravnogorska i ulice Kurta Šorka (Kanton Sarajevo), dionica regionalnog puta R – 466 od raskrsnice Vraca do raskrsnice Kula, kao i dio ulica Stefena Nemanje i Cara Lazara. Pored navedenog obustava saobraćaja vršiće se i u ulici Vuka Karadžića (od Lukavičkog raskršća do Toplika).

Takođe, na navedenoj trasi kretanja ruske delegacije, u pomenutim vremenskim intervalima biće ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake.

U dijelu ulica Stefana Nemanje (od opštine do kružnog toka) i ulice Vuka Karadžića (od Lukavičkog raskršća do Toplika), kao i u ulici Cara Lazara (u zoni galerije Kućanski), te cijelom ulicom Vojvode Radomira Putnika (Vraca – Kula), dio ulice Ravnogorska (Kula-Dobrinja1), u vremenu od 10:00 do 16:00 časova, na snazi je naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost.

Navedenog dana biće zabranjen prevoz eksplozvnih materija, kao i saobraćaj za teretna motorna vozila ukupne nosivosti preko 7,5 tona na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane obavještavamo da je na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, kao i na trasi kretanja zabranjena upotreba dronova.

Istovremeno, predstavnici medijskih kuća, koji su se akreditovali za praćenje događaja, treba da imaju istaknute akreditacije i da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputstava Ministarstva i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije.

Građanima savjetujemo da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, da uz sebe imaju identifikacioni dokument, kao i da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na balkone i slično, duž trase kretanja ruske delegacije, koja je navedena u protokolu.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.