Na red došao put Lukavica – Pale

Izvor: bn

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Istočno Sarajevo

“Kao što sam najavio, i što se može vidjeti, ‘Putevi Srpske’ tokom ovogodišnje građevinske sezone su maksimalno angažovani na osavremenjavanju postojećih i izgradnji novih putnih komunikacija širom Republike. Na red je došao i jedan od zahtjevnijih putnih pravaca, Lukavica Pale, odnosno dionica Jasik – Triangla”, kaže Nenad Nešić, direktor ovog javnog preduzeća i dodaje:

“‘Putevi Republike Srpske’ raspisali su danas tender za izvođača radova za rekonstrukciju i rehabilitaciju puta Lukavica – Pale, dionica Jasik – Triangla, dužine 3897,52 m, sa rekonstrukcijom mosta preko rijeke Bistrice. Rekonstrukcijom i rehabilitacijom ove dionice postojeća širina puta od 5 m će se proširiti na ukupno 6,6 m, a postojojeći most preko Bistrice biće proširen na ukupnu širinu od 10,5 m. Vrijednost radova je 3,4 miliona KM, sa uračunatim PDV.”

Nešić ističe da se dionica Jasik – Triangla nalazi na teškom brdsko-planinskom terenu, pa svi projektovani elementi odgovaraju tom tipu terena, i dodaje da je tenderom propisano da je rok za izvođenje radova 180 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

On kaže i da očekuje da će tenderske procedure biti okončane do kraja avgusta, kako bi prvi radovi na ovoj trasi krenuli u toku ovogodišnje građevinske sezone.

“Bez lažne skromnosti, ‘Putevi Srpske’ su istinski pokretač privrednih aktivnosti u Repubici Srpskoj. Na svim radovima angažaovana je domaća građevinska operativa, a maksimalno su angažovani i domaći proizvođači građevinskih proizvoka koji se koriste u niskogradnji. Do kraja ove građevinske sezone, Putevi nastavljaju da rade i grade punom parom, tvrdi Nešić.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.