Istočno Sarajevo: Radionica na temu ”STOP NASILJU”- Mladi svjesni izazova

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Produkcija “Forum teatar” iz Istočnog Sarajeva organizovala je danas radionice za učenike Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža i Srednje škole “28. juni” Istočno Novo Sarajevo o temi “Nasilje” i “Od nasilja do poštovanja u intimnim vezama”.

Direktor “Forum teatra” Vitomir Mitrić rekao je Srni da će ovaj jedinstveni program vršnjačke edukacije u srednjim školama Istočnog Sarajeva biti nastavljen, jer je riječ o projektu koji je u prošloj godini dobio prvu nagradu /Global Education Inovation Award/, kao jedan od najkvalitetnijih u Evropi.

On je ponovio da je cilj ovih radionica usmjeravanje pažnje na metode sprečavanja svih oblika vršnjačkog nasilja, ali i da se srednjoškolci obrazuju o tome kako da ga prepoznaju i suzbiju.

“Želimo da pošaljemo poruku da je neophodna prevencija nasilja u intimnim vezama, posebno nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama”, rekao je koordinator za mlade u Udruženju “Asocijacije mladih iks-ipsilon” Amer Đekman.

On je naveo da je istraživanje provedeno u Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža i Srednjoj školi “28. juni” u Istočnom Sarajevu pokazalo da veliki broj mladih zna šta je nasilje i da se tome jasno odupire, ali da ima i onih koji toga nisu svjesni, zbog čega je potrebna šira društvena akcija.

Prema njegovim riječima, planirano je da se u budućnosti mladima, putem novih kreativnih radionica i kampova, ukaže i na opasnost od korištenja psihoaktivnih supstanci.

Ovaj program i kampanja realizuju se u saradnji sa “Asocijacijom iks-ipsilon” i u okviru UN vomen projekta “Standardi i angažman za sprečavanje nasilja nad ženama i porodičnog nasilja u BiH”, koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.