Istočno Sarajevo: Platio i za stan i za porez, a sud prijeti deložacijom

Izvor: rtrs.tv

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: rtrs

A sud u Istočnom Sarajevu, presudio je da Slobodan Đogić sa svojom porodicom mora da iseli iz stana koji je kupio prije 12 godina. Hoće li naplata tuđih dugova ovu porodicu koštati krova nad glavom?!

Novogodišnje i božićne praznike Slobodan Đogić proveo je sa zebnjom. Svaki dan iščekuje sudske izvršitelje da izbace njegovu porodicu iz stana koji je kupio 2006. godine o čemu svjedoče uplatnice i kupoprodajni ugovori.

“Stan sam kupio prije 12 godina, ali se pojavio suvlasnik, znači firma Unigrad je stan dva puta prodala. Dobijam poziv iz Suda, bio sam na sudu, bila je i licitacija stana i neki dan sam dobio rješnje da moram iseliti iz stana”, rekao je Đogić.

Neposredno nakon useljenje Slobodan je htio da uknjiži nekretninu. Platio je porez na stan ali ne direktno Poreskoj upravi već preduzeću “Unigrad”. Ubrzo saznaje da „Unigrad“ nije uplatio porez zbog čega se, kaže, nije mogao da uknjiži kao vlasnik stana.

“To je razlog. U katastru su mi tražili papir iz Poreske da sam platio porez. Kada sam otišao u Poresku upravu kažu mi da Unigrad duguje milion i 200.000 KM za porez i na tome je stalo”, dodao je Đogić.

Dragan Kulina, vlasnik preduzeća “Unigrad” svu odgovornost za nastale probleme prebacuje na Slobodana Đogića, jer se nije na vrijeme uknjižio kao vlasnik stana.

“Nijednog momenta mi ne sporimo da je on platio, On je dobio potvrdu da je izmirio sve obaveze. Zašto je toliko godina čekao da to uradi, da se uknjiži, nije nikome jasno?”, pita Kulina.

Kulina negira da je Slobodanov stan prodao preduzeću „Građevinar“ iz I.Ilidže kojem duguje novac već da je zbog izgubljenog spora sa tim preduzećem, nadležni Sud, stan koji je Slobodan kupio ali se nije formalno upisao kao vlasnik u katastru, preknjižio na novog vlasnika.

“Mi smo izgubili spor sa tim Građevinarom i on se upisao, pošto se ta nekretnina vodila na nama, iako iako nije naša, i to je jedina nekretnina koja je u tom momentu bila na nama. Ko je i zašto te podatke dao Sudu, ja ne znam”, dodao je Kulina.

Zbog višegodišnjih problema oko stana i sudskog naloga za iseljenje, Slobodan ima zdrastvenih problema. Ne misli da iseli jer je kaže stan pošteno platio radeći godinama dvije smjene. Razočaran je u pravni sistem u kome zbog sudskog spora dvije firme, pojedinac ostane bez mukom stečene nekretnine.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.
  1. Sta se sekiras prikatelju, samo Dragana Kulinu istjeras iz njegovog stana i rjesis problem.
    Da se razumijemo u ovoj drzavi,sa ovakvim sudstvom je sve moguce!

    1. Nije krivo sudstvo što gospodin Đogić nije uknjižio svoj stan, kao i svi drugi stanari te zgrade i time ne bi došlo do ove situacije. Sada realno svi su u nezgodnoj poziciji, a sud je radio samo po zakonu.

    1. Ljudi imaju sve papire ugovore uplatnice od notara otpravak provedeni kroz katastar i sad napolje a pokretne stvari da namire troškove suda užas jadni mi gdje živimo

  2. TAJ POSTENI COVJEK STO JE RADIO DVIJE SMJENE DA BI KUPIO STAN MI JE BRAT OD UJAKA.SIGURAN SAM DA JE STAN POSTENO KUPIO I PLATIO.

  3. takav nam je kompletan sistem tuzno je kad svakakvi klosari prave zgrade a nemaju pojma sa gradevinom.Pogledajte kako se prave zgrade kako je ko blizi vlasti tj opstinarima pogledajte mnoge zgrade nemaju uopste parking prostore

Ostavite komentar