Istočno Novo Sarajevo: Održana VIII sjednica Privrednog savjeta

Izvor: opštinains.net

Objavio:

trebevic.net

- prije 11 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: opštinains.net

U sali poslovne zgrade Tomašević II, održana je VIII sjednica Privrednog savjeta opštine Istočno Novo Sarajevo.

Članovima Privrednog savjeta su predstavljeni projekti, koje opština Istočno Novo Sarajevo namjerava realizovati u narednom periodu i to: Poslovna zona Vranješ i Rekreaciona zona i vikend naselje Tvrdimići. Kada je riječ o Poslovnoj zoni Vranješ, prisutnim privrednicima su prezentovane karakteristike ove poslovne zone, broj planiranih parcela, raspored i namjena istih.

Načelnik opštine je istakao da će u narednom periodu Opštinska uprava nastojati osigurati sredstva za izgradnju funkcionalne infrastrukture u ovoj zoni, kako bi se povećala njena atraktivnost za sve zainteresovane investitore. Napomenuto je da su prvi konkretni koraci, koji se odnose na opremanje zone već urađeni kroz izgradnju poprečnih saobraćajnica kao i započetim radovima na glavnoj pristupnoj saobraćajnici, koja će otvoriti poslovnu zonu. Na sastanku je najavljeno da će Opštinska uprava u narednom periodu raspisati Javni poziv za sve zainteresovane investitore.

Takođe, privrednicima je prezentovan projekat „Rekreaciona zona i vikend naselje Tvrdimići“. Prisutni su obavješteni da je donešena Odluka o pristupanju izradi Urbanističkog projekta za Rekreacionu zonu i vikend naselje Tvrdimići, te da će se u narednom periodu pristupiti izradi planskih dokumenata za realizaciju ovog projekta. U skladu sa Nacrtom budžeta opštine za 2018. godinu, planiraće se izdvajanje sredstava za izgradnju pomoćnih objekata i djelimično uređenje prostora oko postojećeg doma.

Članovi Privrednog savjeta su upoznati i sa ativnostima koje se odnose na organizovanje manifestacije „Zima u Istočnom Novom Sarajevu“ . Ova zimsko-turistička manifestacija će se održavati za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika u Istočnom Novom Sarajevu a biće namijenjena svim graćanima. Svojim sadržajima manifestacija “Zima u Istočnom Novom Sarajevu” će posjetiocima da ponudi mnoštvo sadržaja zabave, muzike, promocije domaćih proizvoda i unaprijedi turističku ponudu opštine.

Predsjednik Privrednog savjeta je istakao zadovoljstvo, zbog činjenice da lokalni privrednici nisu isključeni iz kreiranja kapitalnih projekata, koji se realizuju na nivou opštine, te što se putem Privrednog savjeta jača privredno-javni dijalog.

Na VIII sjednici Privrednog savjeta usvojen je Plana rada za 2018. godinu.

Privredni savjet okuplja najeminentnije privrednike Opštine Istočnog Novog Sarajeva radi njihovog aktivnog učešća u procesu unapređenja poslovnog okruženja u ovoj opštini. Aktivnosti Savjeta su podržane Projektom privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou „LIFE“, kojeg impementira grupacija Svjetske banke u partnerstvu sa Britanskom ambasadom

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.