Dom zdravlja Istočno Sarajevo: Potpisan ugovor o nastavku radova za drugu fazu od 584.000 КМ

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Ugovor o nastavku izgradnje objekta Doma zdravlja Istočno Sarajevo u drugoj fazi u vrijednosti od 584.000 KM i aneksa sporazuma o finansiranju potpisani su danas u Istočnom Novom Sarajevu.

Finansijska sredstva od oko 450.000 za realizaciju ovog projekta izdvojiće opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža 60.000 KM, Javna ustanova Apoteke Istočno Sarajevo 50.000, a za Zavod medicine rada i sporta Republike Srpske i Dom zdravlja sredstva je doznačilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio je novinarima da je projekat uspio jer je u njega uključen veliki broj partnera, što je njegova najveća vrijednost.

Ćosić je podsjetio da su u prvoj fazi završeni grubi građevinski radovi, a sada je predviđeno postavljanje stolarije, fasada, elektro i mašinski radovi unutra, osposobljavanje objekta, ali kupovina opreme nije obuhvaćena ovim projektom. Radovi bi trebalo da počnu za 10 do 15 dana.

“Ovim će biti obezbijeđeno novih 1.000 metara kvadratnih za Dom zdravlja, apoteke će dobiti trajno rješenje, neće više biti pod zakupom, a najbitnije od svega je da će građani Istočnog Sarajeva imati bolju primarnu zdravstvenu zaštitu”, istakao je Ćosić.

opstinains.net

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je novinarima da je za ovaj projekat lokalna zajednica izdvojila 60.000 KM, dodajući da je bilo ulaganja i ranije.

“U budžetu opštine za ovu godinu planirana su sredstva za kupovinu sanitetskog vozila u vrijednosti od 70.000 KM. Trenutno se pregovara o izgradnji dvije ambulante porodične medicine ili kupovini objekata za mjesnu zajednicu Dobrinja i Kasindo. Sva ova ulaganja imaju za cilj poboljšanje primarne zdravstvene zaštite stanovnika Istočne Ilidže”, rekao je Božović.

Sjedište regionalnog Zavoda medicine rada i sporta Republike Srpske biće u novim prostorijama Doma zdravlja Istočno Sarajevo u 200 metara kvadratnih.

Direktor Zavoda Anka Šmitran Ćurić izjavila je da je potpisivanjem ugovora o završenoj fazi radova na ovoj zdravstevnoj ustanovi zaokružena cjelovitost pokrivanja teritorije cijele Republike Srpske.

“Osim Banjaluke, imamo centre u Prijedoru, Doboju, Bijeljini i Trebinju. Time će biti zaokruženo pružanje usluga u ovom dijelu za stanovnike Republike Srpske iz područja medicine rada i medicine sporta”, rekla je Đurićeva.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo Tijana Gavrić Mičić i zamjenik direktora Danilo Kujačić, koji su prisustvovali današnjem potpisivanju ugovora, saglasni su da će se realizacijom projekta znatno poboljšati kvalitet u pružanju usluga, pacijenti će biti zadovoljniji, a radnici imati bolje uslove za rad.

Izvođač radova je preduzeće “Mega projekt” iz Istočne Ilidže i, prema riječima direktora Miloša Gavrića, vremenski uslovi su povoljni i firma ima kapacitet da za 120 dana, koliki je rok, objekat bude završen.

Na ove dvije opštine gravitira oko 30.000 građana koji koriste usluge Doma zdravlja.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.
  1. Kad im je direktor sa kupljenom diplomom staklenog fakulteta a izmišljeni zamjenik sa diplomom inzinjer stočarstva nema nama spasa ni da naprave građevinu od 100000 kvadrata.

  2. Svaka čast ovim intelektualcima koji izabraše ovako stručne i poštene veterinare da upravljaju ovakom ustanovom pa možda imaju i pravo jer smo im mi to dozvolili da nas tretiraju kao stoku . Umjesto da postave dva doktora koji su iz te ustanove i koji razumiju porobleme nas pacijenata , oni zaposliše dva nova radnika i dodatno opteretiše dom -zdravlja , i to kakva dva vrhunska hirurga ali samo za stoku’

Ostavite komentar

Your email address will not be published.