Dodik: Što prije u funkciju staviti novu Bolnicu Srbija

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se traži način da se riješe nagomilani problemi u Bolnici Srbija u Istočnom Sarajevu i da se u funkciju što prije stavi novi bolnički objekat, koji je velika investicija.

Nakon sastanka sa vršiocem dužnosti direktora Bolnice “Srbija” Nebojšom Šešlijom, kojem je prisustvovao i direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić, Dodik je rekao novinarima da je informisan o tome da je Bolnica priključena na pogrešan vodovodni sistem i da je sada treba priključiti na gradski vodovod, što zahtijeva neko vrijeme, o čemu prethodno rukovodstvo nije vodilo računa.

– Nećemo dozvoliti da ovo stane i u suštini sve će to biti rješeno – rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je napomenuo da je potrebno i edukovati kadrove za rad na novim aparatima, što traži vrijeme, dodavši da jedni idu u Banjaluku na obuku, a jedni to obavljaju u Bolnici Srbija.

– Izvinjavam se zbog kašnjenja jer mnoge stvari u vezi sa tim nisam znao, ali, u svakom slučaju, nećemo odustati”, istakao je Dodik i naglasio da se nada da će ubrzo u funkciju biti stavljena nova zgrada Bolnice Srbija.

Šešlija je potvrdio da je iskoristio priliku da Dodika upozna o problemima ove ustanove, potrebnim dodatnim sredstvima za rješavanje poteškoća koje imaju radnici koji su otišli ili odlaze u penziju, a nisu im uplaćeni doprinosi, kao i da preseljenje u novi bolnički objekat stvara dodatne troškove.

– Dobili smo obećanje od Dodika da će, kao i do sada što je pomagao, pokušati naći načine da pomogne u rješavanju svih problema u našoj ustanovi – rekao je Šešlija i dodao da će finansijska služba napraviti i dostaviti konkretne spiskove radnika i potrebnih sredstava za rješavanje ovih pitanja.

Dodik je danas razgovarao i sa načelnicima opština Kalinovik, Trnovo i Rogatica Milevom Komlenović, Dragomirom Gagovićem i Miloradom Јagodićem o onom šta je urađeno i šta će se dalje činiti nakon zime koja je pasivizirala mogućnost za investicije.

On je istakao da se u Rogatici sprovode dobre aktivnost, dok se u Trnovu mora stabilizovati stanje sa stanovišta finansija, ali je napomenuo da su bile neke investicije kroz program Vlade Srbije.

Kada je riječ o Kalinoviku, Dodik je naveo da je tamo tekući problem Dom zdravlja i Dom za stara lica.

– Investiciono-razvojna banka podržaće taj program jednim dijelom, a drugim ćemo obezbijediti novac kako bi se to završilo jer boravak starijih ljudi pokazuje da to ima opravdanje i svoju funkciju – rekao je Dodik.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.