Dekan obustavio rad Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 5 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Borislav Cicović obustavio je danas rad ove visokoobrazovne institucije, zbog, kako je saopštio, pogoršanja uslova u objektu u kojem se fakultet nalazi.

Cicović je u dopisu dostavljenom medijima, pojasnio da je nakon preseljenja tog fakulteta u prostorije Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu došlo do nesuglasica sa dekanima pomenuta dva fakulteta, u vezi sa troškovima koje bi trebalo da snosi Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta.

Prema Cicovićevim riječima, nakon nesuglasica oko podjele troškova, Fakultetu fizičkog vaspitanja isključena je struja i zaključane su učionice.

On je naveo da je time faktički rad fakulteta onemogućen na najgori mogući način, u vrijeme ispitnog roka gdje je studentima onemogućeno nesmetano djelovanje na fakultetu, i paralisanje niza službi u sklopu fakulteta.

Cicović je izvijestio rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Upravni odbor univerziteta kao jedine organe koji upravljaju imovinom ove visokoobrazovne institucije.

Cicović je istakao da mu je rektor odgovorio “da nije u mogućnosti da kao lice koje ima takve ingerencije naredi obustavu samovolje dva dekana”.

“Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu uspjeti prevazići novonastalu situaciju u skladu sa zakonom i na organima Univerziteta, kao jedinim ovlaštenim instancama, a ne putem samovolje pojedinih dekana, a sve s ciljem očuvanja ugleda i jedinstva Univerziteta kao javne visokoškolske ustanove Republike Srpske, kako fakultet ne bi ostao i dalje u blokadi”, naveo je Cicović.

Ovaj dopis dostavljen je i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću, ministru za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđanu Rajčeviću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću, kao i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.
  1. Pa ti si dekan, ako si sposoban ti treba da se dogovaras i pregovaras za sve uslove na fakultetu kako bi studenti mogli da imaju normalan rad. Za neke stvari treba osnovna sposobnost koju ti nikad nisi imao!

Ostavite komentar

Your email address will not be published.