Ćosić zahvalio organizatorima i učesnicima “Prvog kadra” na kreativnosti

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić zahvalio je danas gostima, učesnicima i članovima žirija 12. Međunarodnog filmskog festivala “Prvi kadar” na energiji, kreativnosti i ljubavi koju su ugradili u ovu jedinstvenu kulturnu manifestaciju.

“Zahvaljujući grupi entuzijasta koja već 12 godina uspijeva da održava i razvija Međunarodni filmski festival `Prvi kadar`, mi ovdje u Istočnom Sarajevu uspijevamo da vraćamo kulturnu scenu, barem na planu filmske umjetnosti, na nivo koji smo imali mnogo ranije”, rekao je Ćosić novinarima nakon prijema za goste, učesnike i članove žirija 12. Međunarodnog filmskog festivala “Prvi kadar”.

Prema njegovim riječima, građani Istočnog Sarajeva naviknuti su na kulturna dešavanja i oni znaju da grade i da podrže razvoj kulture, kao i da uživaju u umjetnosti u ovom dijelu Republike Srpske.

On je ocijenio da je velika stvar i veoma ozbiljna činjenica da je “Prvi kadar” Istočno Sarajevo jedini filmski festival u Srpskoj.

Ćosić je posebno pozdravio ideju organizatora festivala da se ta jedinstvena manifestacija, u skladu sa nedavno potpisanim memorandumom o kulturnoj saradnji, paralelno održava i u Istočnom Novom Sarajevu i u gradu Zvorniku, naglašavajući višestruki značaj stvaranja takvih kulturnih mostova između lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

“Volio bih ako bismo bili u mogućnosti da naš festival realizujemo u što većem broju opština u Republici Srpskoj, ali i van njenih granica”, poručio je Ćosić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora 12. “Prvog kadra”, ali i predsjednik Saveza gradova i opština u Srpskoj.

On je izrazio uvjerenje da će nacionalno pozorište koje se, uz snažnu podršku republičkih vlasti, intenzivno gradi u Istočnom Novom Sarajevu već od iduće godini biti istinski hram kulture i umjetnosti.

Profesor Akademije umjetnosti iz Banjaluke Draško Gajić čestitao je “Prvom kadru” na 12. rođendanu i zahvalio na nagradi “Lik kneza Pavla”, koju je ova institucija dobila povodom plodnog dvadesetogodišnjeg rada.

“Mi dugo sarađujemo, a posebno nas raduje pažnja koju festival posvećuje selekciji studentskog filma, jer to značajno podstiče rad i kreativnost mladih stvaralaca”, naglasio je Gajić.

Članovi stručnog žirija 12. “Prvog kadra” Srđan Savić, Јelena Radenović i Čarna Manojlović, kao i drugi učesnici i autori filmova na festivalu odali su priznanje i zahvalili načelniku Istočnog Novog Sarajeva na bezrezervnoj podršci koju ta lokalana zajednica pruža “Prvom kadru”.

Ovogodišnji “Prvi kadar” održava se od 12. do 17. novembra u Istočnom Sarajevu i Zvorniku pod motom “Prvi kadriraj!”.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.