Fudbalski kamp “Koroman” šansa za mlade fudbalere sa Sokoca

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Fudbal

Na Međunarodnom dječijem fudbalskom kampu “Koroman” na Jahorini u organizaciji nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ognjena Koromana, sa Sokoca će učestvovati oko 100 mladih fudbalera iz Omladinskog fudbalskih klubova “Glasinac 2011” i “Sokolac”, uz podršku opštine Sokolac.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas sa Koromanom o učešću djece iz ova dva kluba na međunarodnom fudbalskom kampu na Jahorini koji počinje 1. jula.

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije rekao je novinarima da će dječiji kamp značiti mnogo za ovaj kraj, Pale, Sokolac, Sarajevo, za čitavu regiju, za ljude koji vole sport, vole fudbal i za olimpijsku planinu Jahorinu.

“Kamp će početi sa radom 1. jula, ali s obzirom da već do sada imamo dosta prijava nadam se da će biti produžen za sedam dana, tako da već možemo reći da će trajati do 14. jula ukoliko bude ovoliko interesovanje kao do sada”, najavio je Koroman.

On je naglasio da nikada nije javno govorio o pomoći koju je pružio narodu u BiH tokom minulog rata i nakon toga, ali je ponosan na to da je i putem sporta pokušao da pomogne mnogo svom zavičaju.

“Koliko sam u tome doprinio neka sude drugi, ali sam sigurno oformio mnoge škole fudbala i finansirao na Palama, pomogao i drugim školama fudbala i mnogim sportistima iz ovog kraja”, rekao je Koroman.

On je najavio da će promoteri Fudbalskog kampa “Koroman” na Jahorini biti najveće fudbalske legende Savo Milošević, Mateja Kežman, Milan Lane Jovanović, Perica Ognjenović, Saša Ilić, Nenad Jestrović, Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica, direktori omladinskih škola “Crvene zvezde Dragan Mladenović i “Partizana” Vanja Radinović.

Prema riječima Koromana, biće to skup ozbiljnih fudbalskih radnika iz Srbije koji će najbolje promovisati sport i fudbal među najmlađim fudbalerima.

Koroman je izjavio da planira da u jednom periodu pozove i predstavnike sarajevskih timova “Željezničar” i “Sarajevo” da pošalju svoje skaute, trenere i ljude iz tih klubova da prisustvuju ovom kampu.

On vjeruje da će na kampu biti i oko 200 dječaka iz Sarajeva.

Načelnik Bjelica posjetio je da nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ognjen Koroman nikada nije zaboravio kraj iz koga je potiče, te naveo da je njegova uspješna fudbalska karijera započeta u sarajevskom “Željezničaru”, a potom nastavljena u nekoliko klubova od kojih je najviše uspjeha postigao u “Crvenoj Zvezdi”, gdje i sada radi kao skaut za ovaj srpski fudbalski tim.

Bjelica je sa predstavnicima Omladinskog fudbalskog kluba “Glasinac 2011” i pionirima ovog kluba razgovarao o uslovima boravka u ovom kampu i mogućnostima učenja fudbalskih vještina od velikih imena koja će gostovati u tom periodu na Jahorini.

“Ja ću stati uz sve vas radi angažmana i učešća na ovom kampu, tim prije što Sokolac ima priliku da organizuje svakodnevni prevoz za učesnike do Jahorine i nadam se podršci privrednika ove lokalne zajednice”, istakao je Bjelica.

On je naveo da će razgovarati sa roditeljim djece koja žele da učestvuju na Međunarodnom dječijem fudbalskom kampu o detaljima i mogućnostima snošenja troškova, s obzirom da prema podacima kojima raspolaže, sedmodnevno učešće na tom kampu košta oko 220 evra.

Igrač i trener u omladinskom fudbalskom klubu “Glasinac” Miloš Pajević zahvalio je nekadašnjem reprezentativcu Ognjenu Koromanu što je posjetio Sokolac i ovaj fudbalski klub.

“Mi ćemo se uz pomoć načelnika opštine i roditelja djece koja treniraju u našem klubu potruditi da pošaljemo što više talentovane djece na Jahorinu kako bi od velikih fudbalskih imena kao što je i sam Koroman naučili mnogo o ovom sportu”, rekao je Pajević.

On je istakao da u ovom sokolačkom fudbalskom klubu ima 50 dječaka koji treniraju i petnaestak talentovani dječaka, “od kojih će možda neko bar upola imati sjajnu karijeru kao Koroman”.

I u Fudbalskom klubu “Sokolac” ima oko 50 dječaka koji treniraju fudbal i njima će biti ukazana prilika da učestvuju na Fudbalskom kampu “Koroman” na Jahorini, rečeno je na ovom sastanku.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.