Fudbalski kamp Crvene zvezde “Jahorina 2018” od 15. do 22. jula

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Fudbal

Ove godine održava se jubilarni 10. Internacionalni fudbalski kamp Crvene zvezde “Jahorina 2018”, a održaće se od 15. do 22. jula. i predviđen je za dječake rođene od 2001 – 2010. godine.

O detaljima kampa u nastavku govore Zoran Preradović, idejni tvorac Internacionalnog fudbalskog kampa Crvena zvezda na Jahorini, i direktor turističke agencije Unis//Tours Banjaluka, koja ovaj kamp organizuje.

Internacionalni fudbalski kamp Crvene zvezde na Jahorini je sportsko-turistički projekat koji evo već deceniju uspješno realizujemo u saradnji sa Crvenom zvezdom i Olimpijskim centrom Jahorina. Riječ je o sedmodnevnoj školi fudbala za dječake i djevojčice od 7 do 17 godina koju vode najbolji teneri Omladinske škole FK Crvena zvezda, na kojoj fudbaleri unapređuju svoje fudbalske vještine, kroz dva treninga dnevno. Pred početak rada imaju detaljna testiranja motoričkih sposobnosti i morfoloških karakteristika, druže se i uživaju u ljepoti planine Jahorine, a 10 najtalentovanijih koje odaberu treneri i skauti Zvezde dobijaju šansu i probu u Crvenoj zvezdi. Dakle, u pitanju je projekat koji afirmiše sport, ljubav prema fudbalskoj igri, zdrav način života, druženje i ljubav prema prirodi”, rekao je u intervjuu za portal SportDc Zoran Preradović.

Po čemu će deseti internacionalni fudbalski kamp Crvene Zvezde biti drugačiji, sadržajniji i bolji, i koji je profil fudbalera koji dolaze na kamp, Preradović kaže:

“Mi naš kamp iz godine u godinu unapređujemo u kvalitativnom smislu, i to je proces koji traje. Trudimo se da mi iz organizacionog tima rastemo zajedno sa projektom, i da svake godine naš rad da bolje rezultate i viši kvalitet usluge. Ove godine je jubilarni 10. kamp i sa pose bnom pažnjom pripremamo nove sadržaje kako bi kamp bio najbolji do sada. Možemo se pohvaliti da su na naš kamp do sada došla djeca iz preko 30 zemalja svijeta, sa 4 različita kontinenta, a mnogi od njih nam se iz godine u godinu vraćaju. Sve to je dokaz da Crvena zvezda i UnisTours rade dobar posao na Jahorini”.

Ono po čemu se ističe ovaj kamp jeste da svaki dan na kampu ima unaprijed utvrđen plan rada i tačno smišljen ritam dnevnih aktivnosti kako bi djeca izvukla maksimum iz boravka na Jahorini. Nakon ustajanja  sređuju svoje sobe i silaze na doručak. Zatim slijede prijepodnevni treninzi ili testiranja, ručak, vansportske aktivnosti, časovi engleskog za potrebe fudbalera, kursevi plivanja, izleti na Jahorini, vrijeme za obavezan odmor, popodnevni treninzi ili testne utakmice, večernja druženja i obavezno povečerje.

Preradović ističe da se treninzi rade po programu FK Crvena zvezda, prilagođeni su uzrasnim kategorijama, a golmani imaju specijalne golmanske treninge.

Ono po čemu se ovaj kamp razlikuje od drugih krije se i u raznolikosti djece koja ga pohađaju.

“Moram da kažem da nama ne dolaze samo djeca koja aktivno treniraju i imaju ideju profesionalnog bavljenja fudbalom, ima tu djece koja ne treniraju aktivno i došla su naprosto da uživaju, ali i takva djeca pokazuju zavidan nivo talenta i predanosti. Sve u svemu, motiva i želje ne nedostaje, ni kod učesnika, ni kod trenera, ni kod nas organizatora, svi smo zaljubljeni u fudbal i prirodu, i svi dajemo svoj maksimum”, kaže Preradović.

Od dosadašnjih uspjeha dječaka koji su prošli ovaj kamp dodaje:

“Mi volimo reći da je samo učešće na kampu zapravo uspjeh jer je to sjajno iskustvo, no naravno da postoje mnoga djeca koja su danas ozbiljni igrači. Braća Modić su nakon našeg kampa otišli u AC Milano, djeca koja su kod nas učestvovali na kampu danas su igrači timova kakvi su Štutgart, Keln, Bazel, Dinamo… Sa našeg kampa put ka stalnom mjestu u Crvenoj zvezdi pronašlo je zaista mnogo dječaka. Prošle godine se tokom Kadetskog evropskog prvenstva u Hrvatskoj desilo da su što za Srbiju što za Bosnu i Hercegovinu nastupala čak devetorica igrača Zvezde, a od tih devet čak četvorica su momci koji su u Zvezdu došli preko našeg kampa. Trenutno u mlađim kategorijama Zvezde igra nekoliko talentovanih dječaka, i samo je pitanje momenta kada će neko od naše djece sa Jahorine postati kapiten Zvezde i velika fudbalska zvezda”.

Prijave su uveliko u toku i rade se preko zvaničnog sajta Internaciona lnog fudbalskog kampa Crvene zvezde na Jahorini: www.fudbalskikamp.com a više informacija može se dobiti i na broj telefona +387 51 340 961 ili na e-mail info@unistours.com.

Poziv je otvoren za sve dječake i djevojčice koje igraju fudbal. 

DOĐITE NA JAHORINU DA UŽIVAMO U FUDBALU I DRUŽENJU!

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.