Izmijenjen režim saobraćaja u Istočnom Sarajevu

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

BiH

Na putevima u Republici Srpskoj jutros su povoljni uslovi za vožnju, na području Federacije BiH kolovozi su mjestimično vlažni, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Iz AMS izdvajaju putne pravce Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu, na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH Vraca jedan, izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika, a postavljena je privremena signalizacija.

Na magistralnom putu, na ulazu u Brod iz pravca Donjeg Svilaja /naselje Struge/, od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30, a propuštan 15 minuta zbog deminiranja terena.

Saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog.

Zbog većeg odrona, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se još odvija usporeno po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukršatanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i dionici regionalnog puta Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini.

Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe, zbog izgradnje vodovoda na području naselja Šnjegotina, opštini Čelinac, izmijenjen je režim saobraćaja.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, dok se saobraćaj odvija usporeno na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do.

Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini, na dionici lokalnog puta Doboj-Manastir Petrovo, na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone tone.

Na području FBiH, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na uređenju škarpi i kosina na magistralnom putu Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja na prelazak granice.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.