Dušan Šehovac: Uskraćuju mi pravo da govorim

Izvor: GlasSrpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

BiH

Dušan Šehovac, jedan od rijetkih Srba koji je nakon rata ostao na Ilidži i jedan od zvaničnika Udruženja sarajevskih Srba na svojoj koži osjeća šta znači biti Srbin u Sarajevu.

Novu golgotu prolazi i u Udruženju antifašista i boraca  narodnooslobodilačkog rata. Šehovac za “Glas Srpske” kaže da i na njegovom primjeru Sarajevo i Bošnjaci nastoje da Srbe predstave kao fašiste, a Bošnjake kao jedine antifašiste.

– Od trenutka kad sam u martu prošle godine izabran za člana Skupštine i Upravnog odbora UABNOR-a Ilidža, poznati i nepoznati pojedinici, u kafani i na dženazama, polazeći od izmišljenih, paušalnih i montiranih izjava o meni orkestrirano rade da ukaljaju moj moralni lik i djelo, sa naglaskom da je moje angažovanje u građanskom ratu i aktuelno javno djelovanje nespojivo sa programskim ciljevima i da ne zaslužujem da budem u najužem rukovodstvu udruženja – kaže Šehovac.

Ističe da je jedini legitimni organ za raspravu o tome da li neko krši prava i dužnosti i obaveze članova Udruženja Upravni odbor UABNOR-a Ilidža, i da  jedino prihvata njegov sud, odluke i zaključke u vezi sa ocjenom njegovog djelovanja kao antifašiste.

Napominje da je na sjednici Upravnog odbora UABNOR-a Ilidža, koja je održana u aprilu prošle godine jednoglasno donesen zaključak da se neće raspravljati o pričama sa ulice koje su vezane za članove ovog udruženja.

– Ibrahim Čomić, predsjednik Upravnog odbora SABNOR-a u Kantonu Sarajevo organizuje “suđenje”, mimo statutarnih normi,  ponašajući se u stilu kadija te tuži, kadija ti sudi, priprema, vodi i finalizira kroz zaključke i osudu koja nije zasnovana na dokazima. Takvim svojim ponašanjem i komentarima meni uskraćuju pravo da javno govorim  – zaključuje Šehovac.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.