Donesen Pravilnik o vozačkoj dozvoli

Izvor: nezavisne

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

BiH

Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara u tehničkom mandatu usvojilo je Pravilnik o vozačkoj dozvoli s ciljem usaglašavanja sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti transporta na putevima u BiH, koje se odnose na pravo upravljanja motornim vozilom i dobijanja vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Pravilnikom se propisuje oblik, izgled i sadržaj obrasca vozačke dozvole, postupak i način izdavanja, zamjene, poništavanja, te način vođenja evidencije o ovim dokumentima, saopšteno je iz Ministarstva.

Pravilnik o vozačkim dozvolama usvojen je u saradnji sa nadležnim organima za unutrašnje poslove entiteta, kantona i Brčko distrikta.

Jedan od razloga za donošenje novog Pravilnika o vozačkoj dozvoli je i otklanjanje nejasnoća koje su nastale u primjeni Pravilnika o vozačkoj dozvoli (Službeni glasnik BiH broj 13/07 i 43/15), koji je sada stavljen van snage.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.