Poskupljenje palo zbog manjka analiza

Izvor: GlasSrpske

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Auto svijet

Odluka o minimalnim cijenama obuke za vozače prema kojoj bi kandidati čas vožnje za “B” kategoriju trebalo da plaćaju 30,50 KM nije dobila zeleno svjetlo od Ministarstva finansija i trezora BiH jer sporni dokument ne sadrži fiskalnu procjenu, kao ni uporedne podatke sa zemljama regiona.

Istakli su to u Ministarstvu finansija BiH, čime su potvrdili pisanje “Glasa Srpske” da je taj resor dao negativno mišljenje na Nacrt odluke o jedinstvenim minimalnim budžetskim elementima vrijednosti nastavnog časa iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače. U ministarstvu su naveli da je njihov Sektor za budžet od Ministarstva komunikacija i transporta BiH, koje je pripremalo sporni nacrt, zatražio dopunu obrazloženja, podataka i informacije u odluci.

– S obzirom na to da nam nije dostavljena ni fiskalna procjena, kao ni uporedni podaci iz zemalja regiona zatražena je dopuna. Ministarstvo transporta i komunikacija BiH dostaviće nam izmijenjeni nacrt odluke, nakon čega ćemo iznijeti svoj stav – rekli su u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Podsjećamo, Ministarstvo komunikacija i transporta BiH donijelo je u maju prošle godine Prednacrt odluke o minimalnim cijenama, koji je nakon toga upućen na mišljenje nadležnim organima za obrazovanje u entitetskim i kantonalnim ministarstvima. Nakon što su stavovi svih nadležnih tijela bili pozitivni, izuzev mišljenja Zavoda za obrazovanje odraslih, Ministarstvo komunikacija je pripremilo Nacrt odluke. Taj dokument kasnije je dobio zeleno svjetlo i na javnim konsultacijama građana. Čekalo se samo da Ministarstvo finansija i Savjet ministara BiH daju saglasnost na taj dokument kako bi auto-škole dobile nove cjenovnike prema kojima bi obuka za “B” kategoriju iznosila oko 1.300 umjesto dosadašnjih 600 KM.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.